5 overtuigende voordelen van zakelijk een elektrische auto huren of shortleasen.

Wilt u zakelijk een auto huren of shortleasen via XLRent? XLRent geeft u graag de vijf overtuigende voordelen van zakelijk een elektrische auto huren of shortleasen.

Voordeel 1: Lagere brandstofkosten bij elektrische huur- of leaseauto

De brandstofkosten van een elektrische auto zijn gebaseerd op de kosten per kWu en de efficiëntie van de auto. De elektriciteitskosten voor Nederlandse huishoudens bedragen circa € 0,25/kWu. Een elektrische auto rijdt gemiddeld ongeveer 7 kilometer op 1kWu. Dit betekent dat een elektrische auto circa 3,5 cent per kilometer brandstof verbruikt. De brandstofkosten van een benzineauto bereken je op basis van het brandstofverbruik en de kosten van de brandstof. Een liter benzine kost gemiddeld € 1,78. Een kleine auto heeft een gemiddeld verbruik van 6,2 liter per 100 kilometer. Dit betekent dat de brandstofkosten iets minder dan 11,5 cent per kilometer zijn, beduidend hoger dus dan bij elektrisch rijden. Huurt u nu een e-Golf bij XLRent dan betaald u zelfs niets voor de brandstof. U huurt hem inclusief laadpas!

Voordeel 2: Fors lagere bijtelling bij shortlease

Kiest u zakelijk voor shortlease? Dan zijn er momenteel twee bijtellingscategorieën. Alle auto’s die 100% elektrisch rijden, en dus 0 g/km emissie hebben, vallen in 2018 in de bijtellingscategorie van 4%. Alle auto’s met één of meer gram CO2-emissie per gereden kilometer vallen momenteel in de bijtellingscategorie van 22%. Overigens, vanaf 1 januari 2019 geldt dit verlaagde bijtellingspercentage van 4% alleen nog tot 50.000 euro van de catalogusprijs. Als u bij XLRent kiest voor elektrisch shortleasen, blijft u doorgaans onder deze grens, dus blijft ook de lage bijtelling van 4% voor u gelden. Dat betekent al snel een bruto voordeel van  € 5.000 per jaar!

Voordeel 3: Steeds meer keuze uit zakelijke middenklassers

Tot voor kort waren er nagenoeg alleen elektrische auto’s verkrijgbaar in het instapsegment of juist in het absolute topsegment. Goed nieuws is dat steeds meer fabrikanten nu ook zakelijke middenklassers met elektrische aandrijving op de markt introduceren. Vooral voor zakelijke rijders wordt elektrisch huren zo een aantrekkelijk en representatief alternatief.

Voordeel 4: Positieve bijdrage aan uw duurzame imago

Huurt of least u zakelijk uw auto? Dan rijdt u daarmee waarschijnlijk ook regelmatig naar klanten en toeleveranciers. Uw specifieke keuze voor elektrisch rijden vormt een positieve bijdrage aan het duurzame imago dat uw organisatie wenst uit te dragen. U bent een positief voorbeeld in een tijd waarin duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer aandacht (en noodzaak!) krijgt.

Voordeel 5: Optimaal comfort

Last but not least. Een elektrische auto rijdt indrukwekkend comfortabel. Hij is stil, dus prettig voor de omgeving. Ook hoeft u niet te schakelen. En kijk eens naar de indrukwekkende rijeigenschappen!  Aspecten als een pittige acceleratie, stevige wegligging en makkelijk en toch subtiel sturen zijn bij elektrisch aangedreven auto’s op het hoogste niveau geborgd.

Heeft u interesse?

Wilt u meer weten? Heeft u aanvullende vragen over de voordelen van zakelijk een elektrische auto huren of shortleasen? Het team van XLRent helpt u graag verder.

XLRent Contact

XLRent Contact