Met uw huurauto van XLRent over de grens? Let op uw milieusticker!

Met de huurauto naar Duitsland of Frankrijk?

Gaat u met uw huurauto van XLRent de grens over? Dan ontdekt u dat steeds meer landen eigen en onderling vaak afwijkende regels hanteren voor milieustickers. Graag zet XLRent voor u de belangrijkste regels op een rij van de landen waarin Nederlanders het meeste rijden: Duitsland, België en Frankrijk. En wat zo handig is: als u bij XLRent een huurauto reserveert en aangeeft dat u naar het buitenland rijdt, zorgen wij ervoor dat u direct beschikt over de juiste sticker!

Z

Geen zorgen, wij regelen het voor u

Z

Altijd een veilige auto beschikbaar

Z

Groot wagenpark met jonge auto’s

Z

24/7 bereikbaar bij pech of schade

Z

Haal & breng service mogelijk

Milieuzones

In steeds meer Europese steden gelden milieuzones en is een eco-vignet, ook wel milieusticker genoemd, verplicht. De reden zal iedereen toejuichen: minder luchtvervuiling. In Europa zijn er op dit moment 200 milieuzones, vooral in de grote steden. Eerder waren vooral vrachtwagens in deze zones niet welkom. Tegenwoordig gelden de regels ook voor personenauto’s. Er zijn op dit moment milieuzones in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Italië.

Regels Duitsland

Duitsland telt twee soorten milieustickers; een groene en een gele. Er was ooit eveneens een rode, maar inmiddels wordt deze sticker niet meer in de Duitse milieuzones geaccepteerd. In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn, Frankfurt en Düsseldorf, mag u niet rijden zonder een groene milieusticker.

Regels België

In België gelden vooral strenge regels in Antwerpen. De complete binnenstad is inmiddels milieuzone. XLRent kan voor uw huurauto een vrijstelling aanvragen. Reist u naar Brussel? Daar geldt geen sticker, maar de overheid staat het wel vrij om maatregelen te nemen bij hevige luchtvervuiling in de stad. Denk aan een snelheidsbeperking of een verbod voor bepaalde motorvoertuigen.

Regels Frankrijk

Sommige Franse steden mag u sinds 1 juli 2016 met een gemotoriseerd voertuig niet in zonder een certificat qualité de l’air, een milieusticker. Heeft u hem niet? Dan staat daar een boete op van 68 euro. Onder Franse verkeersborden staan vaak nog restricties aangegeven zoals op de dagen waarop dit van kracht is of welke milieustickers de milieuzone in mogen. Houd de borden goed in de gaten en volg de aanwijzingen onder de borden, want de regels verschillen per stad.

Vignet

Naast een milieusticker is in bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland ook een (tol)vignet verplicht. Deze vignetten zijn in Nederland te koop, maar ook in het land zelf bij onder andere tankstations. In Frankrijk moet u ook tol betalen. Dit doet u met de creditcard of met een tolbadge. Ook Italië, Spanje en Portugal hebben tolwegen. De betaling kan contant of met de creditcard. In Portugal kan u uitsluitend elektronisch betalen. Voor het rijden op de Noorse snelwegen wordt ook tol geheven. Uw kenteken wordt gescand en u ontvangt de rekening thuis.

Maakt u zich geen zorgen! XLRent regelt het

Als u bij XLRent huurt en aangeeft dat u naar het buitenland rijdt, regelen wij voor u de juiste sticker! Wilt u meer weten? Laat het ons gerust weten! Wij praten u graag bij over de laatste stand van zaken als het gaat om milieustickers in de landen van Europa. Ook vindt u alle actuele informatie op www.anwb.nl.

Patrick Renting

Populaire auto’s huren

Luxe Auto Huren Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat Variant

Luxe Auto Huren Audi A4 Avant

Audi A4 Avant

Luxe Auto Huren Audi Q3 Automaat

Audi Q3 Automaat

Luxe Auto Huren Audi A6 Avant

Audi A6 Avant

XLRent Contact

XLRent Contact