Shortlease en XLRent:
Een combinatie in úw voordeel

XLRent is uw ervaren specialist voor zakelijke mobiliteit oplossingen. Wij verhuren voornamelijk zakelijk. Maar de scheidslijn tussen zakelijk huren en zakelijke shortlease is soms heel dun. Op dit snijvlak kan ons advies aan ondernemers, om bij XLRent van huur op shortlease over te gaan, financieel zeer gunstig voor hen uitvallen.

Z

Full service operational lease

Z

Optimale flexibiliteit

Z

(Bijna) nieuwe auto's

Z

Gratis breng & haal service

Z

Vast bedrag per maand

Z

Direct opzegbaar na 30 dagen

Z

24/7 bereikbaar bij pech of schade

Z

Professioneel advies

Z

Direct auto rijden

Z

Volledige ontzorging

Shortlease is maximaal gunstig als u of uw medewerkers aaneengesloten voor een periode van 1 tot 12 maanden de beschikking willen hebben over een nieuwe en representatieve bedrijfsauto. Bij bedrijfsauto’s spreken we dan over zowel bedrijfswagens(busjes) als personenauto’s. Shortlease is voor die periode van gemiddeld 1 tot 12 maanden in de meeste situaties voordeliger dan huren. Een praktijkvoorbeeld? We zien regelmatig dat klanten bedrijfsauto’s huren om die alleen op piekmomenten in te zetten. Tussen die momenten door hebben ze de auto niet nodig. Toch kan het dan zomaar gunstiger zijn om over te stappen op shortlease. Of dit ook voor u geldt, rekenen we graag vrijblijvend voor u uit. De overstap van huren naar shortlease kan ook een mooi en gunstig moment zijn om uw wensen voor een upgrade, met gewenste extra’s voor uw auto (bijvoorbeeld een vast kleur), te realiseren.

Meerdere praktische voordelen

De voordelen van shortlease zijn niet alleen financieel vaak gunstiger dan huren. Ook praktisch biedt het tal van voordelen. Bijvoorbeeld voor startende ZZP’ers die nog niet de zekerheid hebben van een goed gevulde orderportefeuille. Of denk aan werkgevers die een werknemer op proef hebben en deze tot aan het einde van de proeftijd een leaseauto willen geven, zonder verdere toekomstverplichtingen. Ook werkt het bedrijfsleven steeds vaker projectmatig. Het is dan ideaal om met shortlease de mobiliteitskosten te koppelen aan die projecten. Dit brengt overzicht en helderheid in uw administratie. Ook binnen uw shortlease periode zijn wij flexibel. Kiest u uiteindelijk voor een langere periode van shortlease dan u eerder in alle redelijkheid kon voorzien? Dan compenseren wij u financieel, rekening houdend in de tijd gezien, met bepaalde staffels.

Van shortlease naar longlease

XLRent werkt nauw samen met zusterbedrijf XLLease. Sterker nog, we zijn in één pand gevestigd en overleggen voortdurend. XLLease is gespecialiseerd in zakelijke lease voor bedrijven die langer dan een jaar willen leasen. Mocht uw shortlease bij XLRent u bevallen? En heeft u zakelijke vooruitzichten voor de langere termijn dan een jaar? Dan kunnen wij uw shortlease contract bij XLLease onderbrengen als longlease contract. Uiteraard met gunstige voorwaarden voor u. U houdt de auto die u al kent, blijft gebruikmaken van dezelfde fiscale faciliteiten en voor de praktische omzetting van uw contract ontzorgen wij u volledig. Overigens kunt u shortlease bij XLRent en longlease bij XLLease ook mixen als u een wagenpark beheert. Juist die mix kan u de meeste voordelen opleveren, zoals het ‘meeveren’ met uw inzet van medewerkers. Een stukje maatwerk waar XLRent u graag in adviseert.

Aantrekkelijk pakket voordelen

Shortlease bij XLRent biedt u in één keer toegang tot een aantrekkelijk pakket voordelen. Zoals full service operational lease voor een vast bedrag per maand en optimale flexibiliteit. Uw contract voor shortlease is direct, per dag, opzegbaar na 30 dagen, zonder gedoe. U rijdt in (bijna) nieuwe auto’s, met gratis breng- en haalservice en u kunt vertrouwen op 24/7 hulp bij pech of schade. En bovenal: u rijdt direct auto, houdt budgettair alle overzicht en ervaart bij XLRent een volledige ontzorging.

Geen verzwaring van uw lange termijn verplichtingen

In 2019 veranderen de boekhoudregels ten aanzien van langlopende operationele leaseverplichtingen. Deze moeten op de balans worden opgenomen waardoor deze toeneemt en uw financiële ratio’s wijzigen. Dit kan ook een reden zijn om over te stappen naar shortlease. Dan loopt uw contract, zoals gezegd, tot maximaal één jaar. Daarmee blijft u fiscaal precies binnen een gunstige grens. De auto in kwestie komt niet als langlopende verplichting op uw balans te staan. Dit kan voordelen opleveren bij (her)financieringen.

Advies op maat

Prikkelt deze blog en bent u benieuwd of shortlease voor u ook aantrekkelijk is? Maak dan een afspraak. Wij beoordelen uw situatie, kijken objectief naar het totale kostenplaatje en geven u een eerlijk advies dat precies alle voordelen van shortlease in uw bedrijfssituatie benut.

Patrick Renting