XLRent stuurt u veilig op weg in de winter

Staat de winter nu al voor de deur? In Nederland weet u nooit wat dit wisselvallige seizoen brengt. Enerzijds hadden we de laatste Elfstedentocht in 1997. Anderzijds kunnen natte sneeuw en ijzel het verkeer van het één op het andere moment lamleggen. Ons Nederlands winterweer doet ook regelmatig de discussie oplaaien over winterbanden. Graag geeft XLRent u haar veilige visie op dit fenomeen aan de hand van enkele veelgestelde vragen.

Z

Geen zorgen, wij regelen het voor u

Z

Altijd een veilige auto beschikbaar

Z

Groot wagenpark met jonge auto’s

Z

24/7 bereikbaar bij pech of schade

Hoe werkt een winterband eigenlijk?

Het rubber van een normale zomerband wordt harder bij kou. Het krijgt daardoor minder grip op de weg. Dat geldt niet voor het rubber van winterbanden. Dit heeft een andere samenstelling. Bij kou wordt dit juist minder hard. Hiermee behoudt u uw grip op het wegdek. Winterbanden zijn bovendien voorzien van lamellen. Dat zijn smalle inkepingen in de profielblokken van de band. Deze verdelen het bandoppervlak in meerdere kleine stukjes. Als de band op de weg wordt gedrukt gaan deze uiteen staan. De band grijpt zich als het ware vast op het wegdek.

Bij welke temperatuur is een winterband in Nederland raadzaam?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft het niet te sneeuwen en te vriezen om over te schakelen naar winterbanden. De veilige vuistregel? Vanaf het moment dat het kwik structureel onder de 7 graden Celsius komt, zijn winterbanden geen overbodige luxe. Uw auto heeft dan beter grip op de weg en dus minder kans op “schuivers”.

Wat is het beleid van XLRent als het gaat om winterbanden?

Vanaf eind oktober wisselen wij de zomerbanden van de auto’s uit onze verhuurvloot om voor winterbanden. Dit doen wij niet massaal, maar gericht en voor een gedeelte van de vloot. We houden daarbij de winterse omstandigheden in Nederland nauwlettend in de gaten door de officiële berichten van het KNMI nauwkeurig te volgen. In Nederland kennen we maar af en toe echte winterse omstandigheden. Als die wel komen, dan wisselen we de zomerbanden voor winterbanden om, en doen we dit gestuurd door de vraag. De stelregel is dat u bij XLRent altijd veilig huurt.

Welke regels gelden er voor winterbanden in het buitenland?

In Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië zijn winterbanden verplicht. In veel andere Europese landen zijn winterbanden verplicht als hiervoor specifiek verkeersborden zijn geplaatst. Dit kan voorkomen in Frankrijk, Zwitserland en Italië. In wintersportlanden is het altijd verstandig om op winterbanden te rijden om eventuele problemen rondom aansprakelijkheid te voorkomen. De meest actuele informatie over winterbanden vindt u op de site van de ANWB.

Hebben winterbanden nadelen?

Omdat wij u graag eerlijk voorlichten, geven wij ook de nadelen van winterbanden. Zoals meer bandengeluid, een hoger brandstofverbruik en hogere autokosten vanwege een dubbele set banden en bijkomende wissel- en opslagkosten. Een alternatieve band die in opmars is is de 4 seizoenenband. Deze worden steeds beter, maar het is en blijft een compromisband. XLRent is momenteel aan het experimenteren met dit type band.

Is een huurauto met winterbanden duurder?

Ja, XLRent brengt meerkosten in rekening voor het huren van auto’s die zijn uitgerust met winterbanden.

Heeft XLRent aantrekkelijke acties voor de wintervakantie?

Jazeker! In de winter kunt u profiteren van onze winteraanbiedingen. U gaat dan zorgeloos op vakantie met een ruime huurauto. Plus onbeperkte kilometers en uiteraard inclusief winterbanden en sneeuwkettingen. En mocht onderweg de nood aan de man komen, dan zijn wij altijd 24/7 bereikbaar bij pech of schade. Bekijk onze winteraanbiedingen voor het seizoen 2018/2019.

Populaire wintersportaanbiedingen

Vakantie Auto Huren Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Vakantie Auto Huren Volkswagen Passat Variant

Volkswagen Passat

Vakantie Auto Huren Volkswagen Transporter 6 personen

Volkswagen Transporter DC

Vakantie Auto Huren Volkswagen Transporter 9 personen

Volkswagen Transporter Combi

Tot slot een tip, ook als u niet huurt….

Wist u dat circa 500.000 Nederlandse automobilisten ondanks het recente warme en droge weer nog steeds op winterbanden reden? Dat concludeert brancheorganisatie BOVAG op basis van een steekproef. Rijden op winterbanden in de zomer leidt volgens de BOVAG tot onveilige situaties vanwege een langere remweg en slechtere wegligging. Verder slijten de banden sneller, maken ze meer geluid en veroorzaken ze een hoger brandstofverbruik. 1 voordeel; Zij hoeven voor de komende winter hun banden niet meer te wisselen!

Het team van XLRent wenst u een veilige winter toe!

Patrick Renting