XLRent voldoet uiteraard aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Algemene verordening gegevensbescherming

In alle media kunt u het lezen: op 25 mei ging er een belangrijke wet in. De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) om precies te zijn. XLRent onderschrijft volledig de gedachte achter deze wet. Namelijk dat wij extreem voorzichtig omgaan met alle persoonlijke data die wij van klanten of geïnteresseerden verzamelen. Voor ons én u van belang omdat wij als autoverhuurder uiteraard allerlei persoonsgegevens van u noteren voordat u tot huur kunt overgaan.

Z

Geen zorgen, wij regelen het voor u

Z

Altijd een veilige auto beschikbaar

Z

Groot wagenpark met jonge auto’s

Z

24/7 bereikbaar bij pech of schade

Z

Haal & breng service mogelijk

De AVG is behoorlijk ingewikkeld. Graag breng ik deze nieuwe wet voor u terug tot de absolute essentie. Als wij persoonsgegevens van een klant of een andere geïnteresseerde opslaan in onze systemen, dan heeft die persoon in kwestie drie rechten. Namelijk om die gegevens in te mogen zien, te mogen wijzigen én om alle persoonlijke gegevens uit onze systemen te laten wissen. U kunt erop vertrouwen dat XLRent iedereen die hierom vraagt uiteraard volledig tegemoet komt.

Koersen op de maximale waarborging van uw privacy

Op een autoverhuurbedrijf als XLRent heeft de AVG meer impact dan op een gemiddeld bedrijf. Immers, wij administreren niet alleen uw persoonlijke gegevens zoals naam en adres, maar ook andere data, bedoeld om uw huurverzoek aan XLRent volledig te kunnen uitvoeren. U kunt hierbij denken aan een routinematige controle op uw gegevens. U heeft de garantie dat wij momenteel al onze bedrijfsprocessen maximaal inrichten op de wettelijk geregelde waarborging van uw privacy. Ik geef u de garantie dat wij uw gegevens uitsluitend gebruiken voor het doel waarvoor deze indertijd door XLRent aan u gevraagd zijn.

Zuiver omgaan met uw legitimatiebewijs

XLRent maakt voor elke verhuurtransactie die u met ons doet een kopie van uw legitimatiebewijs. Om identiteitsfraude te voorkomen, schermen wij al direct data op uw legitimatiebewijs af in de te maken kopie, zoals uw burgerservicenummer. Hiermee voorkomen wij tot het uiterste dat de kopie die wij maken van uw gegevens op enigerlei wijze zou kunnen leiden tot identiteitsfraude. Het is dus ook op het terrein van uw persoonsgegevens goed en vertrouwd zaken doen met XLRent.

Ook uw suggesties zijn welkom

Uiteraard is de AVG een leerproces. Het kan bij de toepassing van de wet zijn dat er in de praktijk nieuwe inzichten ontstaan in relatie tot de rechten en plichten die uit deze wetgeving voortkomen. Immers, voor iedereen is de AVG behoorlijk nieuw, ook voor XLRent! En mocht u een wens of verzoek hebben in relatie tot onze registratie van uw persoonsgegevens? Laat het mij gerust weten.

Patrick Renting

Populaire auto huren

Volkswagen up! Huren

Volkswagen up!

Volkswagen Polo Huren

Volkswagen Polo

Volkswagen Golf Huren

Volkswagen Golf

Volkswagen Crafter Huren

Volkswagen Crafter 

XLRent Contact

XLRent Contact